Nyhetsarkiv

 • Våren er grønn

  Skogstjerna har grønn som tema denne måneden. Det knytter vi opp mot våren. Vi har sådd litt og er stadig ute og ser på det som skjer i naturen. Det vokser og gror vi finner blomster og gress.

 • Bie prosjekt

  På Forglemmegei er tema nå bier. Vi har tatt inn en tom bikube på avdelingen. Det lages bier i ulike former. Noen av do rull, noen i ull, noen males, klippes eller tegnes. Da får vi prøvd oss med ulike typer materiale. Vi leser om bier og snakker masse om det. Barna spør og lærer fort. De har også smakt på ulike typer honning.

 • Opptak

  Blåklokken barnehage har 2 avdelinger. Avdelingen Skogstjerna med barn fra 0-3 og avdelingen Forglemmegei med barn fra 2 til 6 år.
  Ønsker du at barnet ditt skal gå i en liten foreldre eid barnehage i skogen på Tromøya, så søk til hovedopptaket innen 1.3.2019. Ved spørsmål ta kontakt med styrer Renate Bai Stabell 99742782 eller e-post styrer@blaklokken.no
  https://web-parent.prod.vigilo-oas.no/start-application/Arendal

 • Koronasituasjonen i kommunen

  Informasjon til foreldre/foresatt

  Det er økt koronasmitte i Arendal og vi får en del spørsmål om hvordan dette påvirker barnehagen og SFO. Her er informasjon om hva som gjelder hvis en foreldre/foresatt, et barn eller en ansatt blir smittet.

 • Korona informasjon

  Vi har skjerpet hygienen i barnehagen og oppdatert dokumenter.
  Vi følger hele tiden med på FHI og Arendal kommunes retningslinjer.
  https://www.arendal.kommune.no/tjenester/helse-omsorg-og-sosiale-tjenester/informasjon-om-koronaviruset/

 • Lek er stas

  Blåklokken barna er gode til å leke. Her er det konstruksjonslek som har fokus.
  Samarbeid, diskusjoner, forklaringer, moro, humor og glede!

 • Oppstart

  Det er spennende å bli kjent med nye familier! alltid gøy å se hvordan gruppene fungerer. det er 7 nye barn på Forglemmegei i år. 6 av dem kommer fra Skogstjerna. På skogstjerna er det 5 nye barn. Å bli tilvent barnehagelivet er en prosess, men det har gått så bra.
  Nå på høsten er trygghet og vennskap det viktigste vi gjør:-)

 • Det kravler og kryr

  Naturen er veldig moro nå. Vi reiser på tur. På jorde koser vi oss og finner mye rart. Begge avdelingene har vært å plukket bjørnebær. Det er veldig stas.

 • Tomater på vei

  Det spirer og gror i Blåklokken for tiden. Forglemmegei venter på tomater og spiser blomster.
  Skogstjerna har fått frem en stor agurk, sukkererter, poteter og venter på gulerøtter og tomater.

 • Baktusfestival

  Vi har vært så heldige å vært på Baktus festivalen. Det er en festival i Fabakken barnehage inspirert av Hovefestivalen. Rayley hadde konsert. Det hadde også Caroline og de ansatte i barnehagen underholdt. Det var brus, popcorn, ostepop og mye moro. Vi er så heldige og er VIP. Det betyr at vi får spise på VIP rommet etter festivalen og bli så lenge vi vil.

 • Edderkoppen Eddie

  Vi har nå fanget en hus edderkopp som bor i et akvariet inne i barnehagen. Det er skolegruppa sitt ansvar og passe på den. Det er spennende å følge med på den og ellers på hva som skjer i naturen på våren.

 • Fantastisk i skogen

  Vi er så heldige her i Blåklokken som bor i skogen. Rett innenfor barnehagen har vi bygd hytte til Lanternefesten. Her koser vi oss ofte med bål og lek. Vi sjekker ut mange ting i naturen. Nå for tiden er spikking og saging veldig moro. Det er jo til og med mulig å finne vårtegn i februar.

 • Akvarellmaling

  På fredagene i Blåklokken maler vi ofte med akvarellmaling, eller gjør andre formingsaktiviteter. Det er en høytidelig og fin aktivitet. Barna er noen flinke kunstnere.

 • Pepperkakeslede

  De store barna på Forglemmegei har laget en pepperkakeslede som er utstilt på Meny på Krøgenes.
  Da har vi fått smakt, kjent på, formet og uttrykket oss estetisk.

 • Nå er det jul igjen

  Nå er det veldig julestemning i Blåklokken. Vi baker litt, lager mye gaver og pynt, er masse ute i skogen og leker og koser oss. Førjulstid er fint.

 • Prosjekt skolegruppa

  Skolegruppa har hatt prosjekt om former. Realfag er jo i tiden og vi måtte og leke litt med det. Var blant annet på Vitensenteret. Det var en gøy ekskursjon.

 • Realfag i barnehagen

  Realfag i barnehagen er veldig inn i tiden, siden Arendal er realfagskommune. For oss i Blåklokken er det viktig at dette er gøy og lek! Vi har lekt med vann ute i sandkassen, vært på vitensenteret, jobbet med luft ved hjelp av blant annet ballonger. Eksperimenter er alltid stas. Både de i samling og de i sandkassa eller naturen

  På bildet over ser dere litt fra samlingen da vi lekte og gjorde erfaringer med lys.

 • O jul med din glede

  Nå for tiden koser vi oss i Blåklokken barnehage med juleforberedelser. Vi lager veldig mye, har advent samlinger, baker, leker og mye mer. Viktig å nyte adventstiden.

 • Geitekillingen

  Nå arbeider vi med Geitekillingen som kunne telle til ti. Vi øver på skuespill til sommeravslutningen. Teller, lærer litt om dyra og koser oss med historien. Vi har også vært litt kreative og tegnet, malt og laget en koffert med miljøet og figurene i historien.

 • Nå er det vår!

  Nå er det vår og fantastisk mye å se på og lære om i naturen rundt oss!
  Vi er mye på tur for tiden. I Tjenndalen, ved Færvik kilen eller mot Vardåsen. Noen ganger også rett bak barnehagen i vår egen lille skog.

 • Gøy i Blåklokken

  Det er utrolig spennende å være barn i Blåklokken for tiden. Her er lastebiler, gravemaskiner og mange "jobbemenn". I dag var betong bilen her og lagde grunnmur. I august åpner vi ny avdeling!

 • Deilig på tur!

  Den siste tiden når vi har hatt så fint vær har stor gruppe vært på tur to ganger i uken. Vi har mange fine områder å reise til. Vi er inne i Kjenndalen, nede i Færvik kilen, på skolen eller inne i skogen. Vi har også lært endel om fugler. Vi har sett på bilder av fugler og hørt på sangen deres i barnehagen. Når vi kommer ut lytter vi etter dem i skogen. I tillegg leter vi etter dyrespor. Mye spennende å lære rett ved barnehagen.

 • God påske!

  Vil med dette fine bilde ønske dere alle en fin påskeferie.
  Endelig er det vår!

 • Fantastisk tur til Hove

  Vi har hatt en fantastisk tur til Hove. Vi malte horisonten, spennende å finne ut hvordan ulike blåfarger møter hverandre. I tillegg måtte vi finne ut hva som skjedde når vi helte litt maling i vannet.

  Lek er læring. Barna klatret i trær, og hadde ulike roller. De kjørte til Afrika og hjem:-)
  De bygde hytter og lagde grill plass. Det var viktig og ta på å av jakken når man skulle inn i hytta eller ut på jobb.

  For foreldre er det flere bilder på foreldresiden

 • Vi bygger på- Opptak 2016

  Endelig har Blåklokken fått godkjenning til å ta inn ettåringer. Så for neste barnehageår kan også de minste begynne hos oss. Vi skal bygge på med egen småbarnsavdeling, noe som gjør at vi får flere ledige plasser fra august 2016. Så hvis dere ønsker en liten og tradisjonsrik barnehage til deres barn-søk via Arendal kommunes nettside
  https://www.arendal.kommune.no/Innbygger/Tjenester/Skole-og-barnehage/Barnehage/

 • Takk for fin sommerfest!

  Takk for en kjempe fin sommerfest! Er så stolt av barn, foreldre og ansatte i Blåklokken barnehage. 2008 og 2009 barna var så gode i skuespillet om Teskjekjerringa! Og koret var jo kjempe gode!

  Ønsker alle en god sommer!! Vi feriestenger uke 28,29,30 og 31.
  Mandag 4. august er planleggingsdag!
  Oppstart er tirsdag 5. august.

 • Ut på tur

  Idag har vi tatt turen til Kjenna. Det er viktig for oss å la barna få kjennskap til eget nærmiljø. Det var litt langt å gå, men alle klarte seg bra. Vi så padder som var overkjørt, fugler som hadde sloss og mye annet spennende på veien.
  Når vi kom frem spilte vi fotball, lekte og spiste maten vår.
  Det var litt kaldt, men det var vel de store som ikke klarte å holde varmen:-)

 • Teskjekjerringa

  I tiden frem mot sommeren skal vi konsentrere oss om Prøysens forfatterskap. Arbeidet skal resultere i en utstilling på Prøysen dagene på Tromøya. Vi leser Teskjekjerringa, synger sanger og produserer kunst.

 • Bibiloteket

  Ut på tur! Dette var litt for lenge siden. I går var vi på lesestund på biblioteket. Alle barna var med. De minste var i lesestund fra 1 til 3 år og de største i gruppen fra 3- 6 år. Vi lekte i eventyrhulen, spiste maten vår og kikket på bøkene. For noen var kanskje bussen det som var gøyest!

 • Skolegruppe tur til Hove

  Torsdag skal skolegruppa til Hove. Der møter de skolegruppene i Spornes, Tybakken, Hove og Fjellvik barnehage. Dette blir en dag for å bli litt bedre kjent med dem man skal begynne på skolen med.

 • Barnekulturuken

  Som alltid er Blåklokken engasjert i kultur uken og skal delta i år også. Vi vil ha utstilling på biblioteket og delta under arrangementet. Tirsdag skal de to 2007 og 2008 barna på teater på kulturhuset. Det er "Katten med støvlene" av en teatergruppe som kommer helt fra Bosnia!
  Torsdag skal alle til byen for å delta på barnehjørnet og gå på teater! Kirsten Hirte-Milkereit kommer fra Tvedestrand med sin egen
  marionettedukketeaterforestilling ”Tornerose”

 • Barnas dugnad

  15. oktober var de foreldrene i barnehagen på dugnad, og vi takker for innsatsen!!
  Minner også om liste i gangen for dere som ikke deltok. Velg en oppgave og skriv dere på:-)