Nyhetsarkiv

 • El sykler

  Blåklokken har skaffet seg EL-sykler. Nå fyker vi til Hove på et kvarter. Vi tok også en liten tur til byen for å se litt når de ryddet ned Arendalsuka. Utrolig stas og sitte på, mange barn som ler og koser seg.

 • Arendalsuka

  Skolegruppa reiste inn til Arendalsuka. Vi tok bussen inn og gikk på åpningen. Etter det var det show med NrK. Så spiste vi nisten vår og lekte litt. Deretter var det skattejakt med Skatteetaten. Vi avsluttet besøket i byen med en tur i glassheisen.

 • Blåklokken rundstykker

  Hver tirsdag luktet det godt og nybakt i Blåklokken. Da baker vi rundstykker. Barna er med å sette deig, rulle rundstykker og dekke bord. Det beste er å spise dem.

 • Sommertur

  Tradisjon tro tar vi alltid en dag på Hove før sommeren.. Barna ble levert ut der av foreldrene og ble også hentet der. Det gav oss god tid til å kose oss. Alltid gøy og fiske og fange krabber, fisk og andre ting i havet. Noen vasset litt og vi spiste og koste oss. Det ble tid til masse lek. Utrolig stas med volleyball også.

 • Bukkene bruse

  Eventyr er alltid moro. Denne gangen har vi dramatisert et som barna kjenner godt. Gøy å kle seg ut med horn på, og litt skummelt når trollet kommer. Heldigvis mest moro.

 • Mer planeter

  Planet prosjektet vårt tar litt tid. Nå er vi i gang med å lage romstasjon. Da må vi jo også ha luftflasker til å ha på ryggen. Da sprøytmalte vi flasker og satt de sammen. Jobbe med sprøytelakk var stas. Barna har det også veldig moro med å reise på tur i verdensrommet med romstasjonen vår.

 • Kyllinger igjen

  Nå går det mot veldig spennende tider i Blåklokken. Vi har igjen lagt egg i rugemaskinen vår. Foreløpig ser det ut som det er kylling i alle eggene. Blir moro og treffe de nye små.

 • Påske

  Påskeforberedelsene er i full gang i Blåklokken. Det er gøy med vår og natur. I tillegg maler vi, lager og koser oss. Det er spesielt gøy og lage keramikk. Er så spennende og se hvordan det blir når det er brent. Vi har også smeltet glass i ovnen og det er kjempe spennende for både store og små.

 • Karneval 2023

  Til karneval jeg drar av sted og der er mye rart og se. Og hvem er det som kommer her jeg tror det er en prinsesse. Februar er tid for karneval og det er alltid moro. I år hadde vi ikke noe tema barna kunne selv bestemme hva de ville være.

 • Samenes dag

  Vi lærer litt om samene i forbindelse med samenes dag. Vi ser på bilder av samer, drakter, rein osv. Det som er gøyest er kanskje og høre joik. Vi har lagd lavvo på uteområdet som var veldig moro og leke i. Barna har blitt kjent med fargene i flagget. Tema ble avsluttet med en forestilling av de voksne på Forglemmegei. De spilte for hele barnehagen. Det var en kråke, en rev og en dompap som måtte lære og være snille med hverandre.

 • Skinnvotten

  Begge avdelingene har hatt "Skinnvotten" som tema i januar. Vi har spilt fortellingen med konkreter og sunget sanger om dyrene. En dag lagde de minste barna en vott av gråpapir som de hang opp på sklia inne. En etter en, kledd ut som dyr; gikk barna inn i votten.

 • Pirat uke

  Forglemmegei har pirat uke. Det betyr at det var sjørøvermusikk på utsiden da vi kom på mandag. Vi har bygd skute av to lekebenker, et bord og noen pappesker. Vi har balansert over en sjø med haier i. En dag kastet vi ned sjørøver bokser med ertepose. I dag har vi vært på skattejakt i skogen. I tillegg har vi spist pølser med sjørøverflagg på. Det ble liksom små sjørøverskuter. I morgen blir det rottesuppe. På bildet ser dere når vi malte sjø med beina. Vi brukte da fingermaling og gikk den utover. Godt samarbeid av barna.

 • Pepperkakeby

  Skolegruppa i Blåklokken har lagd et kjempefint pepperkakehus som vi har hatt utstilt i pepperkakebyen til Trauma. Barna tegnet, kuttet ut og pyntet huset helt selv. Det ble kjmpefint.

 • Skogstjerna til Vardåsen

  De største barna på Skogstjerna var ute å gikk helt til Vardåsen. De var kjempeflinke. Gøy å klatre opp i tårnet og litt skummelt og klatre ned igjen. Vi samlet oss og spiste niste. Etterpå gikk vi ned i hinderløypa og koste oss der litt. Ganske slitne barn på vei hjem, men en fin opplevelse.

 • Lanternefest

  I november er det lanternefest i Blåklokken. Vi lager lanterner, synger sanger, baker sol- måne- og stjernekaker, rydder og ordner. På selve festen møtes vi til dukketeater. Deretter går vi i samlet flokk til sykehjemmet og synger for dem. Når vi kommer tilbake er "Morten" i skogen og venter på oss. Barna måtte kjenne på skjegget hans og noen måtte gi ham en klem. Det er helt magisk i skogen med fakler og lys i trærne. Alle fikk kaker av "Morten" og så drakk vi kakao.

 • Kunstprosjekt

  Da har Gustav Klimt og Vincent van Gogh vært på besøk hos oss. Vi har snakket om dem og malerier de malte. Vi studerte bildene nøye. Barna delte seg i to grupper: van Gogs og Klimts gruppe. De valgt selv hvilket lag vil de være med på. Så malte de sine egne bilder. Det var utrolig fint å se på barna mens de malte streker, flekker og ulike former.

 • Vennskapskort

  Barna på Forglemmegei har lagd vennskapskort til hverandre. De har satt seg ned i ringen og sagt fine ting til hverandre som er skrevet på kortene. Det var gøy å se hverandres fulle navn på konvolutten. Vi måtte gå til Joker og poste dem. I tillegg måtte vi jo kjøpe is.

 • Gresshoppen Karamellpose

  I akvariet vårt har det i store deler av august bodd en stor gresshoppe. Barna gav den navnet Karamellpose. Barna fra Skogstjerna har vært hyppig inn for å se på den. Den er magisk stor og lager fin musikk. Barna bytter ut blader og mater den med ulike ting.

 • Teater i Blåklokken

  Vi hadde besøk av Askeladden fri teater. Det var veldig moro, men også ganske skummelt. De tok for seg den norska kulturskatten og eventyr. Troll og prinsesser. Barna var helt oppslukt.

 • 17. mai

  Vi har lært mye om 17. mai. De store malte seg i ansiktet for å visualisere Norges rolle i forhold til union med Sverige og Danmark. 16. mai gikk vi i tog, hoppet i sekk, kastet på boks, hoppet lengde. Vi spiste pølser og is.

 • Kylling klekking

  Vi hadde et kjempe morsomt prosjekt i april. Vi klekket ut kyllinger. Dette engasjerte foreldre, ansatte, barn og besteforeldre. De var ferdig klekket til påskefrokosten og alle kunne hilse på de.

 • Dinosaurprosjekt

  For tiden er det dinosaurer som opptar barna på Forglemmegei i Blåklokken. Vi har laget dinosaurer i leire. Vi har tegnet og malt dem. Blant annet var vi ute og tegnet dinosaurer etter skyggen av en figur. Bøker er kjøpt og blir lest. Vi har også skaffet oss et stort puslespill som vi pusler på gulvet. Denne uken lekte vi arkeologer og gravde frem en dinosaur tann hver.

 • På langtur

  I dag har vi hatt en helt fantastisk tur. Vi pakket med en vogn, vann, nister og kjeks og gikk til Vardåsen. Alle toåringene gikk hele veien, et par av ettåringene måtte hvile litt i vogna. På veien så vi en buss, en lastebil og en hel gjeng med pensjonister på tur. Alltid mye spennende å se. På Vardåsen spiste vi og klatret i tårnet. Etterpå gikk vi ned på jordet og løp, rullet og lekte. Hadde også en tur inn i skogen der vi klatret og satt i trær. En dag med krabbing, gåing, løping, rulling, balansering, klatring og mye bruk av kropp.

 • Den lille rød høna

  På Skogstjerna er vi veldig glade i eventyr. Nå holder vi på med den lille røde høna. Den historien lærer oss og hjelpe hverandre. Den lærer oss også om nytt liv og at ting spirer og gror.

 • Ut på tur

  Blåklokken er heldige og har mange fine turområder. Et av favoritt områdene våre er nede i Færvikkilen. Her kan vi lete etter dyr i sjøen. Vi finner børstemark, fisk, snegler og sjøstjerner. Etter hvert kan vi også finne krabber. Vi finner mye rart og oss voksne må finne ut litt om det vi finner. Da kan barna også lære litt. De er veldig nysgjerrige.

 • Opptak

  Blåklokken barnehage har 2 avdelinger. Avdelingen Skogstjerna med barn fra 0-3 og avdelingen Forglemmegei med barn fra 2 til 6 år.
  Ønsker du at barnet ditt skal gå i en liten foreldre eid barnehage i skogen på Tromøya, så søk til hovedopptaket innen 1.3.2022. Ved spørsmål ta kontakt med styrer Renate Bai Stabell 99742782 eller e-post styrer@blaklokken.no
  https://web-parent.prod.vigilo-oas.no/start-application/Arendal

 • Bursdagsfeiring i Blåklokken

  Bursdag er kjempe moro i Blåklokken. Vi inviterer foreldrene til å delta i samlingen. Det leses bursdagseventyr og vi synger bursdagssang. Barnet pakker opp tre pakker. Den første inneholder et fint bursdagskort med dikt, den andre en liten glassfigur og den tredje et tryllelys. Lyset tennes ved å holde det over et annet lys mens barna sier "simsalabim". Etterpå kaste vi barnet opp i lufta så mange år de er og spiser noe godt.

 • Jul hos de minste

  Når man er ett og to år er adventstiden spennende. Det er mange nye erfaringer, lukter og lyder.

 • O jul med din glede

  Da er det full julestemning i Blåklokken. På Forglemmegei bakes og lages det masse.

 • Lanternefest

  I år kunne vi heldigvis arrangere lanternefest igjen.

 • Den fantastiske barnekunstfestivalen

  Skolegruppa i Blåklokken har vært på Den fantastiske barnekunstfestivalen. Da så vi først teater om naturen og en fantastisk manet. Deretter gikk vi inn i det fantastiske kunst universet. Vi lagde kunst med lyd, garn, tegning, tre og masse mer.

 • Vennskap

  I oppstart i år har vi jobbet med vennskap. Vi har lagd kort til hverandre. På dette kortet har alle fortalt noe fint om hverandre. Barna ble veldig flinke til dette. Barna satt på frimerke på kortene og slikket på konvolutten. Når alle kortene var ferdige gikk vi til Joker og postet dem. Der spiste vi også is.

 • Våren er grønn

  Skogstjerna har grønn som tema denne måneden. Det knytter vi opp mot våren. Vi har sådd litt og er stadig ute og ser på det som skjer i naturen. Det vokser og gror vi finner blomster og gress.

 • Bie prosjekt

  På Forglemmegei er tema nå bier. Vi har tatt inn en tom bikube på avdelingen. Det lages bier i ulike former. Noen av do rull, noen i ull, noen males, klippes eller tegnes. Da får vi prøvd oss med ulike typer materiale. Vi leser om bier og snakker masse om det. Barna spør og lærer fort. De har også smakt på ulike typer honning.

 • Koronasituasjonen i kommunen

  Informasjon til foreldre/foresatt

  Det er økt koronasmitte i Arendal og vi får en del spørsmål om hvordan dette påvirker barnehagen og SFO. Her er informasjon om hva som gjelder hvis en foreldre/foresatt, et barn eller en ansatt blir smittet.

 • Korona informasjon

  Vi har skjerpet hygienen i barnehagen og oppdatert dokumenter.
  Vi følger hele tiden med på FHI og Arendal kommunes retningslinjer.
  https://www.arendal.kommune.no/tjenester/helse-omsorg-og-sosiale-tjenester/informasjon-om-koronaviruset/

 • Lek er stas

  Blåklokken barna er gode til å leke. Her er det konstruksjonslek som har fokus.
  Samarbeid, diskusjoner, forklaringer, moro, humor og glede!

 • Oppstart

  Det er spennende å bli kjent med nye familier! alltid gøy å se hvordan gruppene fungerer. det er 7 nye barn på Forglemmegei i år. 6 av dem kommer fra Skogstjerna. På skogstjerna er det 5 nye barn. Å bli tilvent barnehagelivet er en prosess, men det har gått så bra.
  Nå på høsten er trygghet og vennskap det viktigste vi gjør:-)

 • Det kravler og kryr

  Naturen er veldig moro nå. Vi reiser på tur. På jorde koser vi oss og finner mye rart. Begge avdelingene har vært å plukket bjørnebær. Det er veldig stas.

 • Tomater på vei

  Det spirer og gror i Blåklokken for tiden. Forglemmegei venter på tomater og spiser blomster.
  Skogstjerna har fått frem en stor agurk, sukkererter, poteter og venter på gulerøtter og tomater.

 • Baktusfestival

  Vi har vært så heldige å vært på Baktus festivalen. Det er en festival i Fabakken barnehage inspirert av Hovefestivalen. Rayley hadde konsert. Det hadde også Caroline og de ansatte i barnehagen underholdt. Det var brus, popcorn, ostepop og mye moro. Vi er så heldige og er VIP. Det betyr at vi får spise på VIP rommet etter festivalen og bli så lenge vi vil.

 • Edderkoppen Eddie

  Vi har nå fanget en hus edderkopp som bor i et akvariet inne i barnehagen. Det er skolegruppa sitt ansvar og passe på den. Det er spennende å følge med på den og ellers på hva som skjer i naturen på våren.

 • Fantastisk i skogen

  Vi er så heldige her i Blåklokken som bor i skogen. Rett innenfor barnehagen har vi bygd hytte til Lanternefesten. Her koser vi oss ofte med bål og lek. Vi sjekker ut mange ting i naturen. Nå for tiden er spikking og saging veldig moro. Det er jo til og med mulig å finne vårtegn i februar.

 • Akvarellmaling

  På fredagene i Blåklokken maler vi ofte med akvarellmaling, eller gjør andre formingsaktiviteter. Det er en høytidelig og fin aktivitet. Barna er noen flinke kunstnere.

 • Pepperkakeslede

  De store barna på Forglemmegei har laget en pepperkakeslede som er utstilt på Meny på Krøgenes.
  Da har vi fått smakt, kjent på, formet og uttrykket oss estetisk.

 • Nå er det jul igjen

  Nå er det veldig julestemning i Blåklokken. Vi baker litt, lager mye gaver og pynt, er masse ute i skogen og leker og koser oss. Førjulstid er fint.

 • Prosjekt skolegruppa

  Skolegruppa har hatt prosjekt om former. Realfag er jo i tiden og vi måtte og leke litt med det. Var blant annet på Vitensenteret. Det var en gøy ekskursjon.

 • Realfag i barnehagen

  Realfag i barnehagen er veldig inn i tiden, siden Arendal er realfagskommune. For oss i Blåklokken er det viktig at dette er gøy og lek! Vi har lekt med vann ute i sandkassen, vært på vitensenteret, jobbet med luft ved hjelp av blant annet ballonger. Eksperimenter er alltid stas. Både de i samling og de i sandkassa eller naturen

  På bildet over ser dere litt fra samlingen da vi lekte og gjorde erfaringer med lys.

 • O jul med din glede

  Nå for tiden koser vi oss i Blåklokken barnehage med juleforberedelser. Vi lager veldig mye, har advent samlinger, baker, leker og mye mer. Viktig å nyte adventstiden.

 • Geitekillingen

  Nå arbeider vi med Geitekillingen som kunne telle til ti. Vi øver på skuespill til sommeravslutningen. Teller, lærer litt om dyra og koser oss med historien. Vi har også vært litt kreative og tegnet, malt og laget en koffert med miljøet og figurene i historien.

 • Nå er det vår!

  Nå er det vår og fantastisk mye å se på og lære om i naturen rundt oss!
  Vi er mye på tur for tiden. I Tjenndalen, ved Færvik kilen eller mot Vardåsen. Noen ganger også rett bak barnehagen i vår egen lille skog.

 • Gøy i Blåklokken

  Det er utrolig spennende å være barn i Blåklokken for tiden. Her er lastebiler, gravemaskiner og mange "jobbemenn". I dag var betong bilen her og lagde grunnmur. I august åpner vi ny avdeling!

 • Deilig på tur!

  Den siste tiden når vi har hatt så fint vær har stor gruppe vært på tur to ganger i uken. Vi har mange fine områder å reise til. Vi er inne i Kjenndalen, nede i Færvik kilen, på skolen eller inne i skogen. Vi har også lært endel om fugler. Vi har sett på bilder av fugler og hørt på sangen deres i barnehagen. Når vi kommer ut lytter vi etter dem i skogen. I tillegg leter vi etter dyrespor. Mye spennende å lære rett ved barnehagen.

 • God påske!

  Vil med dette fine bilde ønske dere alle en fin påskeferie.
  Endelig er det vår!

 • Fantastisk tur til Hove

  Vi har hatt en fantastisk tur til Hove. Vi malte horisonten, spennende å finne ut hvordan ulike blåfarger møter hverandre. I tillegg måtte vi finne ut hva som skjedde når vi helte litt maling i vannet.

  Lek er læring. Barna klatret i trær, og hadde ulike roller. De kjørte til Afrika og hjem:-)
  De bygde hytter og lagde grill plass. Det var viktig og ta på å av jakken når man skulle inn i hytta eller ut på jobb.

  For foreldre er det flere bilder på foreldresiden

 • Vi bygger på- Opptak 2016

  Endelig har Blåklokken fått godkjenning til å ta inn ettåringer. Så for neste barnehageår kan også de minste begynne hos oss. Vi skal bygge på med egen småbarnsavdeling, noe som gjør at vi får flere ledige plasser fra august 2016. Så hvis dere ønsker en liten og tradisjonsrik barnehage til deres barn-søk via Arendal kommunes nettside
  https://www.arendal.kommune.no/Innbygger/Tjenester/Skole-og-barnehage/Barnehage/

 • Takk for fin sommerfest!

  Takk for en kjempe fin sommerfest! Er så stolt av barn, foreldre og ansatte i Blåklokken barnehage. 2008 og 2009 barna var så gode i skuespillet om Teskjekjerringa! Og koret var jo kjempe gode!

  Ønsker alle en god sommer!! Vi feriestenger uke 28,29,30 og 31.
  Mandag 4. august er planleggingsdag!
  Oppstart er tirsdag 5. august.

 • Ut på tur

  Idag har vi tatt turen til Kjenna. Det er viktig for oss å la barna få kjennskap til eget nærmiljø. Det var litt langt å gå, men alle klarte seg bra. Vi så padder som var overkjørt, fugler som hadde sloss og mye annet spennende på veien.
  Når vi kom frem spilte vi fotball, lekte og spiste maten vår.
  Det var litt kaldt, men det var vel de store som ikke klarte å holde varmen:-)

 • Teskjekjerringa

  I tiden frem mot sommeren skal vi konsentrere oss om Prøysens forfatterskap. Arbeidet skal resultere i en utstilling på Prøysen dagene på Tromøya. Vi leser Teskjekjerringa, synger sanger og produserer kunst.

 • Bibiloteket

  Ut på tur! Dette var litt for lenge siden. I går var vi på lesestund på biblioteket. Alle barna var med. De minste var i lesestund fra 1 til 3 år og de største i gruppen fra 3- 6 år. Vi lekte i eventyrhulen, spiste maten vår og kikket på bøkene. For noen var kanskje bussen det som var gøyest!

 • Skolegruppe tur til Hove

  Torsdag skal skolegruppa til Hove. Der møter de skolegruppene i Spornes, Tybakken, Hove og Fjellvik barnehage. Dette blir en dag for å bli litt bedre kjent med dem man skal begynne på skolen med.

 • Barnekulturuken

  Som alltid er Blåklokken engasjert i kultur uken og skal delta i år også. Vi vil ha utstilling på biblioteket og delta under arrangementet. Tirsdag skal de to 2007 og 2008 barna på teater på kulturhuset. Det er "Katten med støvlene" av en teatergruppe som kommer helt fra Bosnia!
  Torsdag skal alle til byen for å delta på barnehjørnet og gå på teater! Kirsten Hirte-Milkereit kommer fra Tvedestrand med sin egen
  marionettedukketeaterforestilling ”Tornerose”

 • Barnas dugnad

  15. oktober var de foreldrene i barnehagen på dugnad, og vi takker for innsatsen!!
  Minner også om liste i gangen for dere som ikke deltok. Velg en oppgave og skriv dere på:-)